Planerar du en husbils semester på västkusten? Campingen har många bokningsbara campingplatser och husbils campingar som kan bokas innan camping. Vi ger dig några bra råd om platser och husbils platser så att du kan bestämma din resplan. För att säkerställa att din husbil får en plats på banan är det ofta möjligt att boka en plats i förväg. Detsamma gäller när du bokar en husbil på en camping. Fördelen med detta är att du kan vara säker på att du får plats på den parkeringsplats du planerar att parkera på under semestern. De flesta erbjuder bokningar via onlinetjänster, telefonsamtal, e-post eller appar. Om det inte går att boka i förväg kan betalning ske på plats genom betal automater m.m.

 

Bästa ställplatserna på Västkusten för husbilar.

Sportsshopn Ställplats Grebbestad ligger 39 meter från Sportshopen, Nordens bästa och största sportbutik. Här kan du använda restauranger, toaletter, lekplatser och skate board ramper. Du har även nära till salt vattenbaden och Grebbestad bryggan med sina butiker och restauranger. Stadion har el, dricksvatten och tomma toaletter.

✅ Pris från: 150 kr
✅Antal ställplatser: 67 st
✅ Antal med elektricitet: 36 st
✅ Säsong: Året runt 

Natur ställplats i Grebbestad är en gräsplan bara ett stenkast från Grebbestadfjordens Camping och 700 meter från Sportshopen, Nordens största sportbutik. Banan har även nära till bad och shopping samt restauranger på småbåtshamnen. Du kan använda el och dricksvatten, men avloppssystemet hänvisar till stadion på Sportshopen eller Grebbestadfjordens Camping. Du kan antingen boka plats eller betala för en specifik plats.

✅ Pris från: 200 kr
✅ Antal ställplatser: 122 st
✅ Antal med elektricitet: 122 st
✅ Säsong: 8/4-15/8

Daftö Resort är bland dom största camping platserna Sverige.  Anläggning med pirattema. Det finns flera olika områden att bo i och för den som har husbil har Norrviken speciella husbilsplatser – alla med vacker havsutsikt. Du kan använda el, toalett, dusch, dricksvatten, tom toalett. Det finns restauranger, grillplatser och bra bad i området.

✅ Pris från: 290 kr
✅ Antal husbilsplatser: 58 st
✅ Antal med elektricitet: 58 st
✅ Säsong: Året runt

Tjörns Golfklubb

Tjörns Golfklubb ligger öster om Skärhamn och är Bohusläns största golfklubb med sina 1700 medlemmar. Det finns 10 bokningsbara ställplatser att parkera husbilen på, alla med el. Du kan använda dricksvatten, toaletter och duschar i omklädningsrummen. Intill ligger också ett klubbhus med lunchrestaurang.

✅ Pris från: 200 kr
✅ Antal ställplatser: 10 st
✅ Antal med elektricitet: 10 st
Säsong: Mars-oktober