Efter två års frånvaro kommer Elmia Caravan & Motorhome snart tillbaka på vägarna. Och det är en mycket efterlängtad föreställning.
Branschen har gått från klarhet till klarhet, även under en pandemi, och campingplatserna har registrerat rekordsiffror, säger mäss direktör Clas Brandt.

Från den 7 till den 11 september väntas platsen vara full av campare, och många väntas komma på besök. Nyheter och festivaler är fascinerande!

Vår industri, liksom bilindustrin, har svårigheter att leverera fordon för att möta efterfrågan. Flera tillverkare har berättat för oss att de inte kan förse sina återförsäljare med demonstrationsbilar som tidigare år. Klas Brandt säger dock att det är av högsta prioritet att göra sig påmind på Elmia Husvagn Husbil, där de möter en stor publik.

Elmia Husvagn Husbil hålls i Jönköping och är Nordens största mässa. Det finns nyheter om att årets mässa kommer att bli särskilt intressant.

Mässans huvudattraktion är det stora utbudet av tillverkare och distributörer som är samlade ”under ett tak”. Elmias hallar kommer att fyllas av mer än 100 husvagnar och husbilar. Allt från trendiga ”plåtburkar” till lyxiga husbilar med extrautrustning erbjuds. Den gemensamma nämnaren är att utställarna kommer att visa upp sina senaste modeller.

Lars-Erik Hörmander, ordförande för Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF), säger också att årets mässa kommer att bli mycket intressant.

Elmia Husvagn Husbil är lika viktig för oss i branschen som för konsumenterna. Som konsument kan du jämföra alla modeller och märken och träffa experterna i varje monter för att hjälpa dig att hitta den modell som passar bäst för dina intressen och behov.

Tänk i förväg på hur du vill använda bilen. Är det bara på sommaren eller året runt? Hur många personer kommer att bo där? Ska du flytta eller ställa upp ett fordon Lars-Erik Hörmander säger: ”Det är uppenbart att den bästa bilen kan hittas på plats, utifrån dina behov, vilket är av stort värde för konsumenten.

Mässan har alltid varit en bra indikation på temperaturen i branschen. Många fordon säljs på mässan, vilket ger oss en indikation på efterfrågan för den kommande säsongen.

Naturligtvis finns det också klassiska evenemang som Oktoberfest och dansfester. Det finns också aktiviteter för barn och ungdomar. Mässans campingplats på Elmias fält kommer att vara större i år. Biljetterna till campingområde 1 började säljas och såldes slut på några minuter. Område 2 är nu öppet för bokning och det finns fortfarande möjlighet att boka, säger Klas Brandt.

Elmia Caravan & Motorhome är inte bara en stor utställning av fordon, tillbehör och andra aktörer i branschen. Hur ser resten av programmet ut?

Naturligtvis finns de vanliga evenemangen som Oktoberfest och danskvällar. Vi har också aktiviteter för barn och ungdomar. Utställnings campingen på Elmia kommer att vara större i år. Biljetterna till Camping Area 1 började säljas och sålde slut på några minuter. Bokningen för område 2 är nu öppen och det finns fortfarande möjlighet att boka, säger Klas Brandt.

Lämna ett svar