Roberts hem i det natursköna Göksäter på Orust hyser en extraordinär samling av 330 lastbilsmodeller i skala 1:50, noggrant arrangerade i vardagsrummet. Detta omfattande intresse sträcker sig även till 135 noggrant utvalda modellbilar, vilka alla tillsammans visar på Roberts djupa fascination för fordon.

Från Nordic Trophy till Tyska Klassiker

I Roberts värld är varje modell mer än bara en leksak; de är historiska artefakter som representerar olika era inom fordonsindustrin. Speciellt stolt är han över sin samling av modeller från Nordic Trophy, en prestigefylld tävling för Europas snyggaste lastbilar. Denna samling, tillsammans med en särskild förkärlek för Mercedes, visar på en bred uppskattning av fordonsdesign och innovation.

En Samlare av Tid och Historia

Roberts intresse är inte begränsat till fysiska modeller. Hans hem är även ett arkiv av biltidningar, med en komplett samling av tidningen Bilsport från 1962 till idag. Detta bibliotek av biltidningar är ett tidsdokument som speglar fordonshistoriens utveckling och trender.

Utställning i Kajutan: En Samlares Dröm

För att dela med sig av sin passion, kommer Robert att ställa ut delar av sin samling i kulturhuset Kajutan. Med start den 28 juli, inkluderar utställningen inte bara hans modellfordon utan även en del av hans tidningssamling. Detta är en unik möjlighet för allmänheten att få insyn i en samlings omfattning och djup.

Roberts engagemang för sin hobby och viljan att dela med sig av sin passion gör denna utställning till ett måste för alla med ett intresse för fordon, historia och samlande. Detta är en chans att uppleva en del av fordonskulturen genom ögonen på en verklig entusiast. Bild: Erika Olofsson