Bredängsbor som almöcamping pratat med välkomnade fler bostäder. Men alla är inte nöjda med den nya planen, som bland annat innebär att campingen Bredängs har tvingats krympa. Platschef Patrik Ryttare befarar att planerna kommer att innebära en försämring av deras verksamhet och turistnäringen i Stockholm. – Vi ska göra oss av med våra mest attraktiva platser under hela året. (Året runt platser) Stockholm behöver inte färre campingplatser, det behövs fler. Nu när alla är tillbaka efter pandemin finns det en enorm efterfrågan på campingplatser, sa han. Det är stor efterfrågan på camping platser som man kan sätta upp standby tält på. (året runt tält)

felaktig formulering Bredängs camping

Bredängs camping är under utveckling med fler campingstugor och ställplatser för camping, står det i en folder som skickats till närboende, men det är inte sanningen. Dessa planer kommer att resultera i färre campingområden. Projektledaren Joel Berring bekräftade detta. Det har blivit en felaktig formulering. Som kompensation för den försvinnande platsen kommer det att byggas ytterligare några parkeringsplatser där bilen stod parkerad idag, men med en mindre yta. Det finns också möjligheter för campingplatser att bygga fler campingstugor, men några av dem är inte viktiga i nuläget eftersom de bara har korttidsupplåtelser, sa Patrik Ryttare.

Långsiktigt kontrakt

Innan vi gör en sådan investering måste vi skaffa ett långsiktigt kontrakt. Men vi ser fram emot framtida möjligheter att utveckla stugboende, även om det inte kan ersätta de platser vi gjort oss av med, sa han. På lång sikt är projektledaren Joel Berring optimistisk inför campingplatsens framtid, även efter att det nya bostadskomplexet tagit form. – Vårt mål är att se till att campingplatser kan bevaras över tid, men det blir mer urban camping där hus och kolonilotter placeras närmare campingplatser än vad de är i dag.

Lämna ett svar