I vinterns kyliga grepp börjar längtan efter vårens värme och sommarens glädje att spira. Och vad kan vara bättre för att förhöja längtan efter soliga, lata dagar än att utforska de senaste glass nyheterna? Om du ivrigt väntar på de där saliga stunderna av njutning under solen, är det en glädje att veta att nedräkningen till sommaren försötas av det tidiga släppet av årets glass nyheter. Från saftiga isglassar och sorbeter till krämiga pinnar och sandwichar som brister med nya smaker, är glasscenen inställd på att fängsla. GB Glace tar särskilt steget in i 2024 med ett lockande utbud av fem nya läckerheter, som lovar en frostig fest för alla entusiaster.

GB Glass 2024

Medan luften fortfarande håller en vintrig bett men löften om vårvarme och solsken ligger i horisonten, vänder vi våra tankar till utomhusäventyr och terminsavslutningar. Och vad kompletterar dessa scenarier bättre än att dyka in i de senaste glassnyheterna? Resan till soliga semesterdagar med svalkande glass vid din sida kan verka lite långt borta, men stora glassmärken har redan gjort sitt drag och avslöjat detta års spännande nya produkter. Från fruktiga isglassar och sorbeter till krämiga pinnar och nya-smaksandwichar, är spänningen påtaglig. GB Glace meddelar särskilt fem spännande nya glassar för 2024:

 • Magnum x 3 – Glassnyheter 2024 från GB:
  • Magnum Wonder – Golden Toffee: En glass med smak av toffee, doppad i choklad och karamelliserade mandlar.
  • Magnum Euphoria – Pink Lemonade: En citronglasspinne med en kärna av hallonsorbet täckt av vit choklad och godis.
  • Magnum Chill – Blueberry Cookies: En glass med smak av vanilj och kex med kärna av blåbärssorbet doppad i vegansk choklad.
 • Favorit Gör Comeback: Under hösten 2023 anordnade GB Glace en tävling där man kunde rösta fram en gammal favorit som man önskade få tillbaka på glasskartan. Det stod då mellan Cornetto Citron, Puckstång, Top Hat, Solero Berry. Och vinnaren? Efter 200 000 röster från svenska konsumenter, gjorde Cornetto Citron comeback.
  • Cornetto Citron: En vaniljglass med citron, citronsås toppad med bitar av vit choklad i en Cornetto-våffelstrut. Rekommenderat cirkapris: 27 kr.
  • Twister Cosmixx: En glass med smak av svarta vinbär, hallon, äpple och blåbär. Rekommenderat cirkapris: 15 kr.

Även andra välkända aktörer på glassmarknaden passar på att lansera sina nyheter tidigt på året. Här hittar du nyheter från några av dem. I år introducerar glassjätten GB fem nyheter och ger utrymme för en gammal favorit som gör comeback.


Vanliga Frågor

Vilka nya smaker har GB introducerat för 2024?

GB Glace förtrollar glassälskare med fem nya smaker för 2024, inklusive unika varianter av Magnum och återkomsten av den älskade Cornetto Citron.

När kan vi förvänta oss att dessa nya GB-glassar träffar butikerna?

Även om ett exakt datum inte har tillhandahållits, släpper GB vanligtvis sina nya glassar på våren, i god tid före sommarsäsongen.

Vad är speciellt med Magnum Wonder – Golden Toffee?

Magnum Wonder – Golden Toffee är en läckerhet av toffesmakande glass, rikligt täckt med choklad och prydd med karamelliserade mandlar, som erbjuder en lyxig upplevelse.

Finns det ett veganskt alternativ bland GB:s nya släpp?

Ja, Magnum Chill – Blueberry Cookies är ett veganskt alternativ som kombinerar smaker av vanilj och kex med en kärna av blåbärssorbet, allt doppat i vegansk choklad.

Hur valdes Cornetto Citron för en comeback?

Cornetto Citron valdes för en comeback genom en allmän röstning anordnad av GB Glace, där den vann mot andra klassiska smaker, vilket visar dess bestående popularitet.

Vilket prisspann kan vi förvänta oss för dessa nya glassar?

De föreslagna detaljhandelspriserna varierar, med Cornetto Citron runt 27 kr och Twister Cosmixx till 15 kr, vilket indikerar ett spann som tillgodoser olika preferenser och budgetar.


Glasslandskapet 2024 lovar en rad smaker utformade för att fånga sommarens essens. Oavsett om du är ett fan av klassiska smaker eller söker något nytt och äventyrligt, erbjuder GB:s sortiment något för alla. När